آشپزی

انواع نان‌ها

نان‌ها جایگاه بسیار ویژه‌ای در سفره‌ی همه مردم دنیا خصوصا ما ایرانی‌ها دارد. در اینجا با روش پخت انواع نان‌های ایرانی و خارجی همراه شما هستیم.

مهم‌ترین نکات

  • نان بربری
  • نان سنگک
  • نان لواش
  • نان سیر
  • نان چاباتا
انواع نان‌ها

نان یکی از مهم‌ترین غذای اصلی ما انسان‌ها از گذشته تا به حال است. در واقع انواع نان‌ها فرآورده غذایی از آرد و آب است. این غذای اصلی از دوران ماقبل تاریخ است که به اشکال مختلف با استفاده از مواد و روش‌های مختلف در سراسر جهان تهیه شد. اولین نان‌ها در دوران گذشته، نزدیک به 12000 سال پیش پخت شدند، که احتمالاً از دانه‌های درشت و خرد شده مخلوط با آب تشکیل شدند، و خمیر حاصل را روی سنگ‌های داغ می‌گذاشتند و با پوشاندن خاکستر داغ آن‌ها را تهیه می‌کردند.

با گذشت سالیان سال و با رواج و پیشرفت جامعه بشری ساخت و تنوع نان‌ها به مراتب بیش‌تر و عالی تر از هر سال دیگری رو به رشد است در حالتی که می‌توانیم به راحتی از هر غلاتی که بخواهیم آرد تهیه کنیم و به سرعت آن را به نان تبدیل کنیم. یک گردش عظیم برای تهیه نان وجود دارد که ما با خرید یک نوع آرد آماده از مغازه‌ها آن را آسان می‌کنیم.

انواع نان‌ها

اما سوالات بسیاری درباره‌ی نان وجود دارد که ذهن ما را درگیر می‌کند مثلا اینکه چند نوع نان در دنیا وجود دارد؟ چگونه انواع نان‌ها طبخ می‌شود؟ طرز تهیه انواع نان‌ها چگونه است؟ چگونه می‌توانیم در خانه نان بپزیم؟ و ارزش غذایی نان در وعده‌‌های غذایی ما چگونه است؟

در ادامه قرار است درباره طرز تهیه انواع نان‌ها از نان بربری تا انواع نان‌های فانتزی، نان لواش و... به شما توضیح دهیم که چگونه آن‌ها تهیه می‌شوند و قرار است در کنار هم دیگر آموزش‌های ارزشمندی درباره‌ی چگونگی پخت نان در خانه بیاموزیم پس در ادامه مقاله سایت آرسس شف با ما همراه باشید. 

طرز تهیه نان سنگک

نان سنگک نوعی نان سنتی است که در تنور مسطح بر روی سنگ‌های داغ پخته می‌شود. این نان از سبوس بالایی برخوردار است و جزء با ارزش ترین نان با ارزش غذایی بالا در وعده غذایی ما جا دارد. اگر می‌خواهید این نان را در خانه بپزید نیاز دارید که سنگ‌های متوسط مانند سنگ‌های بازی یه قل دو قل داشته باشید. سنگ‌ها را به خوبی بشوئید و آن‌ها روی سینی فر قرار دهید. 

انواع نان‌ها

مواد لازم برای تهیه خمیر سنگک

آرد سبوس دار1 کیلوگرم
نمک2 قاشق چای خوری
آب700 گرم
خمیر مایه1 قاشق غذا خوری
کنجد یا سیاه دانهبه مقدار لازم

طرز تهیه خمیر نان سنگک

1|  تهیه خمیر ترش

برای تهیه خمیر نان سنگک به خمیر ترش احتیاج داریم. این خمیر را یک روز قبل از تهیه خمیر نان سنگک باید آماده کرده و اجازه داد 24 ساعت استراحت کند تا به مایه خمیر ترش تبدیل شود. برای تهیه خمیر ترش  باید سه تا چهار گرم مایه خمیر را با 150 گرم آرد و 2/3 یک لیوان آب مخلوط کرد. برای مخلوط این مواد با یکدیگر باید در ابتدا آب را تا دمای 20 درجه سانتی گراد گرم کنید. سپس مایه خمیر را داخل آن بریزید و به خوبی هم بزیند تا کاملا حل شود. هنگام که کاملا حل شد آرد را آرام آرام بیفزایید و به خوبی با میکسر هم بزنید تا یکنواخت شود.

هنگامی که خمیر ترش آماده شد آن را در ظرفی جادار و درب دار قرار دهید تا خمیر در عرض 24 ساعت به خوبی به حجم آید و واکنش شیمیایی خود را انجام دهد. درب ظرفی که انتخاب می‌کنید یک راه خروج داشته باشد تا گاز‌های تولید شده از خمیر ترش خارج شود. خمیر ترش باعث می‌شود شما نان با کیفیت تری بپزید. 

 2| تهیه خمیر اولیه نان سنگک

برای تهه خمیر نان سنگک بهتر از همزن مناسب برای نان استفاده کنید که محفظه بزرگ و موتور قوی برای میکس خمیر نان داشته باشد. آب را تا درجه 20 سانتی گراد گرم کنید( در حدی که ولرم شود) و همراه با آرد و نمک با همزن مخلوط کنید. اجازه دهید 10 دقیقه به خوبی مخلوط شوند تا خمیر یکدستی به وجود آید. در این مرحله خمیر شما سفت است پس نگران بافت سفت آن نباشید زیرا در ادامه وقتی خمیر مایه اضافه کنیم شل می‌شود. 

3| خمیر مایه را اضافه می‌کنیم

خمیر مایه را با چند قاشق آب ولرم مخلوط کنید، سپس به همراه خمیر ترش به دیگر مواد داخل همزن اضافه کنید و اجازه دهید به خوبی مخلوط شوند. روی همزن را با یک پارچه بپوشانید و 2 الی 3 ساعت بگذارید خمیر جا افتاده شود. توجه داشته باشید خمیر را در جای گرم نگه داری نکنید. خمیر نان سنگک نسبت به دیگر خمیر نان‌ها مقداری شل تر است پس نگران شل بودن خمیر خود نباشید. 

انواع نان‌ها

4| طبخ نان سنگک

سنگ‌هایی که از قبل شسته‌اید و داخل سینی فر قرار داده‌اید را درون فر بگذارید و فر را با دمای 250 سانتی گراد به مدت 15 دقیقه گرم کنید تا سنگ‌ها به خوبی در فر داغ و آماده پخت نان باشند. یک جسم کشیده مانند پارو با ابعاد کوچک تر را برای پهن کردن خمیر و قرارگیری خمیر به واسطه آن درون فر تهه کنید. مقداری سطح آن را نم دار منید و خمیر را روی آن پهن کنید، کنجد، سیاه دانه و یا سبزی خشک معطری که دوست دارید را روی نان بپاشید و سپس با کمک خمیر را رو سنگ‌های داغ قرار دهید.

خمیر شما مقداری شل است و این امتیازی است که شما می‌توانید در هنگام قرارگیری خمیر روی سنگ طول نان را بیشتر کنید و خلاقیت به خرج دهید. می‌توانید برای طبخ از شعله بالای فر هم استفاده کنید. زمان پخت نان با توجه به شکل نان برسی کنید ممکن است بین 5 تا 3 دقیقه باشد. می‌توانید نان سنگک داغ و تازه را به همراه پنیر و گردو و سبزی میل کنید یک نان خوشمزه و عالی. 

طرز تهیه نان لواش

نان لواش یکی از پر مصرف‌ترین نان‌های ایرانی است که طبخ راحتی دارد و باب لقمه برای صبحانه بچه‌های مدرسه‌ای و غذاهای نانی است. نان لواش  یک نان نازک است که در تنور پخت می‌شود. این نان قدمت بیش از 800 سال را در ایران دارد. 

نان لواش

مواد لازم برای پخت نان لواش

آرد سفید گندم2 لیوان
نمک1 قاشق چای خوری
روغن مایعیک سوم لیوان
بکینگ پودر1 قاشق چای خوری
آبنصف لیوان
کنجد یا سبزی خشکبه میزان دلخواه

مراحل تهیه خمیر نان لواش

1| تهیه خمیر:

در ابتدا آرد، بکینگ پودر، نمک، روغن و آب را با یکدیگر مخلوط کنید. پس از اینکه خمیر یک دست شد انقدر آن را ورز دهید تا خمیر لطیف شود. اگر خمیر به دستتان می‌چسبد دستتان را کمی چرب کنید و مجدد خمیر را ورز دهید. 

خمیر را درون ظرفی مناسب قرار دهید و روی آن را با یک پارچه تمیز بپوشانید و اجازه دهید خمیر نان تا 30 الی 40 دقیقه استراحت و پف کند. 

پس از گذشت این زمان سطح صافی را آرد پاشی کنید و وردنه را هم به آرد آغشته کنید. چونه‌هایی به اندازهه یک تخم مرغ از خمیر جدا کنید و با وردنه آن را به خوبی و یکدست پهن کنید تا به نازکی نان لواش باشد. 

2| طبخ نان لواش:

یک تابه نسوز انتخاب کنید و آن را روی شعله ملایم داغ کنید. خمیر پهن شده را کف تابه قرار دهید. وقتی خمیر شروع به حباب کرد، آن را برگردانید تا طرف دیگر نان پخته شود. 

چون نان لایه نازک دارد پس از پخت آن را درون یک پارچه بپیچید تا نرم بماند و سریعا خشک نشود. 

طرز تهیه نان بربری

نان بربری یک نان خوش طعم و عالی مخصوص یک صبحانه یا عصرانه است، نام این نان بر گرفته از نام ایل بربر هزاره در مرز بین ایران و افغانستان گرفته شده است. در ادامه به مواد لازم و طرز تهیه نان بربری می‌پردازیم پس با ما همراه باشید. 

نان بربری

مواد لازم برای نان بربری

آرد سبوس دار350 گرم
آب ولرم1 پیمانه
نمک1 قاشق غذا خوری
کره20 گرم
کنجد1 قاشق غذا خوری
شکر1 قاشق چای‌ خوری
روغن مایع30 گرم
خمیر مایه1 قاشق غذا خوری

طرز تهیه خمیر نان بربری

1) خمیر مایع را آماده می‌کنیم:

خمیر مایه را به همراه شکر و آب ولرم درون یک لیوان بریزید و مخلوط کنید. بر روی لیوان ظرفی قرار دهید تا مدت 10 الی 15 دقیقه خمیر مایه به عمل بیاید و روی آن حباب ریز بزند. 

2) آرد را اضافه می‌کنیم:

یک ظرف مناسب و جا دار برای خمیر خود انتخاب کنید، دقت کنید که آن خمیر قرار است پف کند و حجم بگیرد، داخل ظرف نصف آرد را به همراه نمک، خمیر مایع به عمل آمده، نمک و روغن مایع را می‌ریزم و خوب هم می‌زنیم تا یک دست شود و در حین انجام عمل آرد را کم کم به مواد اضافه می‌کنیم. 

انواع نان‌ها

3) کره را اضافه می‌کنیم:

کره را از یخچال بیرون می‌آوریم تا در دمای محیط گرم شود. در حین اینکه خمیر را ورز می‌دهیم کره را اضافه می‌کنیم تا به خمیر جذب شود و در پایان خمیر ما باید حتما کمی چسبناک باشد و نباید کاملا آرد و یا کاملا خشک باشد. 

4) به خمیر استراحت می‌دهیم:

یک ظرف که 2 برابر حجم خمیر است را انتخاب می‌کنیم و با کمی روغن چرب می‌کنیم و بعد خمیر را درون این ظرف قرار می‌دهیم. روی ظرف را سلفون می‌کشیم و یک دستمال تمیز نیز روی سلفون می‌اندازیم و سپس در یک جای گرم قرار می‌دهیم تا خمیر ورز بیاید. باید یک ساعت و 30 دقیقه به خمیر استراحت بدهیم. بعد از آن با ورز خمیر، آن را به 2 قسمت و به شکل بیضی با وردنه یا دست صاف می‌کنیم. 

5) پخت خمیر:

با دست نان را خط می‌اندازیم و روی آن یک نایلون می‌پوشانیم تا خشک نشود. بعد 30 دقیقه به خمیر استراحت می‌دهیم. خمیر آماده پخت است و شما می‌توانید به آن کنجد بزنید.

طرز تهیه نان باگت

نان باگت یک نان ساندویچی فرانسوی است که طول بلند و قطر حدود 6 الی 5 سانتی متر دارد. این نان‌ها پوسته ترد و قهوه‌ای دارد و مغز نان‌ها نرم و سفید است. فرایند پخت نان باگت مقداری طولانی است. باگت سنتی فرانسوی از آرد، آب، مخمر و نمک تهیه می‌شود.  این شگفت انگیز است که چگونه این چهار ماده ساده یک باگت زیبا، خوش طعم و ترد ایجاد می‌کنند.  جالب‌تر این است که چگونه نانوایان مختلف، با استفاده از مواد یکسان، می‌توانند باگت‌هایی درست کنند که گاهی کاملاً با یکدیگر تفاوت دارند. برای تهیه خمیر نان باگت می‌توانید از آرد همه کاره استفاده کنید.

نان باگت

1) همه مواد را مخلوط می‌کنیم:

اولین مرحله این است که همه مواد را در یک کاسه مخلوط کنید و بگذارید حدود 10 دقیقه بماند و سپس 3 مرتبه در فاصله تایمی 30 الی 40 دقیقه‌ای،   کشش و تا زدن خمیر را انجام دهید، در هر بار کشش و تا زدن، یک طرف خمیر را بکشید و روی خودش تا کنید.  در پایان هر تکرار، توپ خمیر را بردارید و آن را وارونه کنید. این فرایند را در یک محیط گرم انجام دهید تا فعالیت مخمر ادامه یابد. در غیر این صورت خمیر به سختی در یخچال پف می‌کند. قبل از اینکه خمیر را در یخچال بگذارید سطح آن را بررسی کنید و به دنبال تاول‌های ریز و بوی کمی ترش آن باشید. اگر هر دو را رعایت کنید، خمیر آماده است تا در یخچال بماند. اگر نه، اجازه دهید1 الی 1/5 ساعت دیگر در دمای اتاق بماند. 

2) خمیر را در یخچال قرار می‌دهیم:

روی کاسه را با پلاستیک بپوشانید تا سطح آن خشک نشود و به مدت 12 ساعت در یخچال قرار دهید. بعد از 12 ساعت حجم خمیر دو برابر می‌شود. اگر کاملاً دو برابر نشد، آن را بیرون بیاورید و بگذارید 1-2 ساعت در جای گرم بماند. فر با چراغ روشن برای این کار به اندازه کافی گرم است.

یا می‌توانید اجازه دهید خمیر به مدت 8 تا 10 ساعت دیگر در یخچال تخمیر شود. مدتی بعد از بیرون آوردن خمیر از یخچال، فر را با دمای 500 درجه فارنهایت گرم کنید و یک سنگ پخت در قسمت بالایی فر قرار دهید و یک ظرف نان کوچک با آب داغ و یک حوله آشپزخانه رول شده داخل آن، در طبقه پایینی قرار دهید.  سنگ پخت خود را طوری قرار دهید که قسمت کوتاه آن موازی با در باشد. تابه آب برای انتشار مداوم بخار در طول پخت مورد نیاز است تا به باگت‌ها کمک کند تا به خوبی در فر پف کند این ترفند کمک می‌کند تا باگت نرم و پنبه‌ای شود و حوله به کنترل خروج بخار کمک می‌کند. 

انواع نان‌ها

3) به خمیر استراحت می‌دهیم:

خمیر را روی سطح کمی آردپاشی شده برگردانید.  به 3 قسمت مساوی تقسیم کنید، به شکل مستطیل در آورید و 45-60 دقیقه استراحت دهید. 

4) خمیر را فرم می‌دهیم:

از ضلع بلندتر شروع کنید و به شکل مستطیل دراز کنید. آن را داخل مستطیل تا کنید و درز را با انگشت شست خود ببندید. این کار را به اندازه کافی محکم انجام دهید، اما مراقب باشید که خمیر را تخلیه نکنید. دو بار دیگر این کار را تکرار کنید تا یک استوانه تشکیل شود. درزها را با استفاده از کف دست خود ببندید و استوانه را به آرامی با دستان خود به طول دلخواه بکشید. روی آن را با آرد بپوشانید (ترکیبی از آرد معمولی و آرد برنج بهترین کار را دارد زیرا آرد برنج آب را به خوبی جذب نمی‌کند و از چسبناکی آن جلوگیری می‌کند) و روی کاناپه نانوایی قرار دهید.

بگذارید 30-60 دقیقه در دمای اتاق ثابت شود.  با یک نوک انگشت می‌توانید متوجه شوید که خمیر آماده پخت است.  اگر خمیر به اندازه کافی سفت باشد، فرورفتگی به آرامی به عقب برمی گردد.  اگر خمیر سفتی کمتری دارد، خمیر به سرعت برمی گردد. 

انواع نان‌ها

5) نان باگت را برش می‌زنیم و در فر قرار می‌دهیم:

نان باگت‌ها را روی یک تکه کاغذ روغنی بریزید. سمت درز را به سمت پایین بریزید و آرد اضافی را پاک کنید.  با استفاده از لنگ نان یا تیغ، 3 برش را با حرکتی ملایم اما محکم انجام دهید. نانواها به این امتیاز می‌گویند. اگر نان باگت‌ها در هنگام برش‌ها سر می‌خورد، آن‌ها را با یک دست در انتهای بالایی نگه دارید و از بالا به پایین برش بزنید.

نان باگت‌ها به آن‌ها کمک می‌کند تا باز شوند و به خوبی در فر یا به قول نانواها فنر در فر بالا بیایند. پس از اینکه نان باگت آماده شد، به سادگی آن‌ها را با کاغذ روغنی روی سنگ پخت داغ بکشید. مراقب باشید وقتی فر گرم را باز می‌کنید، اگر خیلی نزدیک باشید ممکن است صورتتان با بخار بسوزد.  با استفاده از یک بطری اسپری آب، مقداری آب در کناره‌های فر بپاشید تا بخار آن تقویت شود. پس از اینکه نان باگت در فر قرار گرفت، دما را به 475 درجه فارنهایت کاهش دهید.  حدود 15 دقیقه بپزید، ظرف آب را بردارید، بچرخانید و 15 دقیقه دیگر با دمای 450 درجه فارنهایت بپزید تا قهوه‌ای طلایی شود. 

طرز تهیه نان شیرمال

 نان شیرمال یک نان مسطح سنتی با شیرینی ملایم در ایران است. در این نان از شیر استفاده می‌شود و چون خمیر را به جای آب با شیر ورز می‌دهند به آن شیرمال می‌گویند یعنی نانی که با شیر درست می‌شود. نان شیرمال در ایران، هند، پاکستان و بنگلادش رایج است. 

انواع نان‌ها

مواد لازم نان شیرمال

آرد چند منظوره3 پیمانه
شیر ولرم1 پیمانه
شکر1/2 پیمانه
کره ذوب شده100 گرم
تخم مرغ1 عدد
مخمر1 قاشق غذا خوری
نمک1/2 قاشق چای خوری
کنجدبه میزان لازم
زرده تخم مرغ1 عدد

1) مواد را مخلوط می‌کنیم:

در یک کاسه شکر، مایه خمیر و شیر گرم را با هم مخلوط کنید. در ظرفی دیگر آرد را با نمک مخلوط کرده و سپس مخلوط شیر و تخم مرغ هم زده و کره آب شده را در آن بریزید.  با هم ترکیب کنید.  دستتان را روغن بزنید و خمیر را با دست به مدت ۶ تا ۷ دقیقه ورز دهید تا یکدست شود و دیگر چسبناک نباشد. روی خمیر را بپوشانید و استراحت دهید تا حجم آن دو برابر شود. می‌توانید خمیر را در گوشه‌ای از آشپزخانه خود در دمای اتاق بگذارید تا ور بیاید اما مدت زیادی طول می‌کشد که حجم خمیر دو برابر شود اما اگر فر را چند دقیقه از قبل گرم کنید و سپس فر را خاموش کنید و به این ترتیب می‌توانید یک خمیر درست کنید. محیط گرم برای تسریع در سفت شدن و پف خمیر. 

2) خمیر را در فر می‌گذاریم:

فر را با دمای 160 درجه سانتیگراد گرم کنید. سینی فر خود را با کاغذ روغنی بپوشانید و پس از اینکه خمیر آماده شد، آن را روی کاغذ روغنی قرار دهید. روی آن را کمی آرد بپاشید و خمیر را خالی کنید. روی خمیر را بپوشانید و 20 دقیقه دیگر استراحت دهید.  سپس تزیین یا طرح دلخواه را به نان بدهید. تخم مرغ را روی خمیر شسته و با کنجد تزیین کنید.  کمی پودر دارچین روی خمیر بپاشید.  خمیر را به فر منتقل کنید و به مدت 20 تا 25 دقیقه بپزید تا قهوه‌ای طلایی شود. از طعم بی‌نظیر آن لذت ببرید. 

طرز تهیه نان تست

نان تست از دسته نان‌های پر طرفدار دنیا است که برای انواع ساندویچ‌ها و صبحانه‌ها استفاده می‌شود. این نان بافت بسیار نرمی دارد و معمولا به شکل مستطیل بزرگ پخته میشود که با برش دادن این نان به قطر‌های نازک مربع‌های زیبایی شکل می‌گیرد که می‌توانیم به راحتی روی آن را با مخلفات خوشمزه پر کنیم و انواع ساندویچ‌ها را با این نان تهیه کنیم. از این نان معمولا برای ساندویچ‌های گریل شده و انواع اسنک‌ها هم استفاده می‌شود. این نان تهیه شده از آرد همه کاره، مخمر، نمک، کره بدون نمک، شکر و آب است. طرز تهیه این نان همانند نان باگت باگت است فقط بااین تفاوت که این نان را به قطر بیشتر و شکل مربعی در می‌آوریم. 

نان تست

نان ترتیلا

نان ترتیلا یک نان مکزیکی است که همراه با آرد ذرت پخت می‌شود. این نان گرد و بسیار نازک است اما در کنار نازک بودن، بسیار متراکم است. مواد لازم نان ترتیلا شامل آرد، نمک، پودر بکینگ پودر، روغن زیتون بدون بو و آب می‌شود. معنولا خمیر نان ترتیلا را در یک تابه پخت می‌کنند. 

ترتیلا

نان روگن

نان روگن یا نان چاودار نوعی نان است که با نسبت‌های مختلف آرد از دانه چاودار تهیه می‌شود.  بسته به نوع آرد مورد استفاده و افزودن مواد رنگی، می‌تواند روشن یا تیره باشد و معمولاً از نان تهیه شده از آرد گندم متراکم تر است.  در مقایسه با نان سفید،  فیبر بسیار بالایی دارد و دارای رنگ تیره تر و طعم قوی تری  است. این نان به دلیل داشتن فیبر بالا شما را تا مدت طولانی سیر نگه می‌دارد و بهترین گزینه برای رژیم‌های غذایی است. 

روگن

طرز تهیه نان پیتا

نان پیتا یک نان تخت همه کاره است که نرم و کمی جویدنی است.  این غذا در فر داغ پخت می‌شود و به طور سنتی در خاورمیانه، یونان و شرق مدیترانه یافت می‌شود.  به لطف محبوبیت ژیروسکوپ، استفاده از آن در سراسر جهان گسترش یافته است.  بسیاری از نسخه‌ها دارای یک جیب هستند که می‌توانید آن را پر کنید، و پیتا نیز به عنوان یک کراکر مثلثی نازک برای فرو بردن در هوموس استفاده می‌شود. 

نان پیتا

کلمه پیتا از زبان یونانی می‌آید. این نان هزاران سال است که در سراسر خاورمیانه تهیه می‌شود. نان پیتا یک نان مسطح خمیری است که از مخمر، آب و آرد تهیه می‌شود و چندین دستور غذا شامل کمی شکر و نمک است. به طور سنتی روی سطح سنگی پخت می‌شود و برای طعم بیشتر می‌توان گیاهان و ادویه جات را به خمیر اضافه کرد. 

معرفی انواع نان‌های خوشمزه سنتی تا نان‌های زیبای فانتزی

بیشتر پیتاها در دمای بالا (450 فارنهایت تا 475 درجه فارنهایت) پخت می‌شوند. آب موجود در خمیر به بخار تبدیل می‌شود و باعث می‌شود پیتا پف کند و یک جیب تشکیل دهد.  وقتی از فر خارج می‌شوید، وقتی لایه‌های خمیر پخت در داخل پیتای خالی شده جدا می‌مانند و اجازه می‌دهند نان باز شود و یک جیب تشکیل شود.  پیتا به سبک یونانی تمایل به صاف‌تر بودن دارد و آن را برای بسته بندی عالی می‌کند. 

انواع نان‌ها

در نانوایی‌های تجاری مدرن، پیتا بر روی خطوط اتوماتیک تهیه می‌شود که هزاران نان در ساعت تولید می‌کند.  کوره‌ها بسیار داغ‌تر از اجاق‌های سفالی سنتی هستند و دمای آن‌ها به 800 تا 900 درجه فارنهایت می‌رسد.  هر نان فقط برای یک دقیقه می‌پزد.  سپس پیتاها برای حدود 20 دقیقه روی تسمه نقاله با هوا خنک می‌شوند و سپس بلافاصله ارسال می‌شوند یا در فریزرهای تجاری نگهداری می‌شوند. پیتا به طرز شگفت انگیزی همه کاره و یک نان سبک خوب برای سرو در کنار هر وعده غذایی است. 

طرز تهیه نان سیر

نان سیر یک نان مرینت شده با کره، سیر له شده، روغنن زیتون، نمک، پنیر پارمسان و جعفری است، که معمولا برای تهیه نان سیر از نان تست استفاده می‌کنند. اما نان‌های دگری هم هستند که برای تهیه نان سیر مصرف می‌شوند مانند نان باگت. این نان را به راحتی می‌توانید در خانه تهیه کنید، و آن را در کنار غذاها یا به عنوان عصرانه میل کنید. 

نان سیر

طرز تهیه نان سیر بسیار آسان و سریع است. برای شروع پخت نان سیر ابتدا فر را از قبل گرم کنید. سینی فر را بیرون آورید و کف آن را به مقداری روغن مایع چرب کنید،  برش‌های نان تست را در سینی فر بچینید. 

یک گل سیر کامل را بشوئید و سر آن را برش دهید تا حبه‌های سیر پیدا باشند، سیر را درون فویل قرار دهید و مقداری روغن زیتون، نمک و فلفل سیاه را روی آن بریزید و فویل را ببندید و  به مدت  15 دقیقه درون فر قرار دهید تا سیر به خوبی بپزد، پس از آن سیر‌های له شده را از پوست جدا کنید و درون ظرفی به همراه کره، روغن زیتون، جعفری و نمک هم بزنید تا یکدست شود. 

آموزش تهیه نان سیر با باگت

در مرحله بعدی این مخلوط را روی سطح نان بمالید و تمام سطح نان را پوشش دهید. سپس پنیر پارمسان را بر روی آن بریزید و سینی را به مدت 5 الی 10 دقیقه داخل فر قرار دهید تا نان سیر طلایی و برشته شود. پس از اینکه آماده شد می‌توانید نان را با برش‌های کوچک تر تقسیم کنید و از خوردن آن لذت ببرید. 

نان پنجره ای

نان پنجره‌ای یک نان محلی ایرانی است که به عنوان شیرینی پنجره‌ای از آن یاد می‌شود. مواد تشکل دهنده شامل: آرد، شیر، نشاسته، تخم مرغ، وانیل، پودر قند و گلاب می‌باشد. خمیر بدست آمده را توسط یک قالب آهنی که به شکل پنجره می‌باشد شکل می‌هند. این قالب را در درون روغن داغ می‌گذاریم و هنگامی که قالب داغ شد آن را درون خمیر قرار می‌دهیم و خمیری که درون قالب چسبید را در روغن می‌گذارند. هنگامی که خمیر در روغن قرار گرفت از قالب جدا می‌کنیم و بعد از آن که شیرینی پنجره‌ای کمی رنگ طلایی بدست آورد از روی روغن بر می‌دارند. 

نان پنجره

نان چاپاتا

نان سنتی ایتالیایی که به شکل یک نان بیضی یا گرد و مستطیلی شکل می‌گیرد.  نان چاباتا که با پوست سفت پخت می‌شود، حاوی یک نان نرم با بافت نرم و متراکم است. این نان معمولاً به شکل یک دمپایی است. بنابراین معنی کلمه "ciabatta" در ایتالیایی مشخص می‌شود. انواع مختلفی از دستور پخت این نان وجود دارد که برخی از آن‌ها شکل و همچنین پوست و بافت نان را تغییر می‌دهند.  این نان برای ساندویچ با گوشت و پنیر، یا برای استفاده به عنوان نان کبابی عالی است.

نان چاباتا

برای تهیه خمیر این نان به یک همزن نیاز دارید تا از چسبندگی خمیر جلوگیری کند. در غیر این صورت، مخلوط خمیر تقریبا غیرممکن خواهد بود. 

1) مواد را مخلوط کنید:

ابتدا آرد، مخمر و آب را در یک کاسه بزرگ با هم ترکیب کنید.  آن را با قاشق چوبی هم بزنید تا خوب مخلوط شود و گلوله نشود. 

2) خمیر را استراحت دهید:

روی کاسه را با نایلون بپوشانید و اجازه دهید حداقل 15 ساعت اما تا 20 ساعت در دمای اتاق بماند. هر چه مدت زمان بیشتری خمیر را بگذارید، نان نهایی طعم و ساختار بهتری خواهد داشت. 

3) خمیر را ورز دهید:

در کاسه همزن، خمیر را با آرد، آب، نمک و مایه بیشتر مخلوط کنید.  آن را با قلاب خمیر مخلوط کنید تا خمیر دیگر به کناره‌های کاسه نچسبد. دقت کنید که خمیر نان چاباتا باید نرم و منعطف باشد.

4) مجددا به خمیر استراحت دهید:

یک کاسه بزرگ که با روغن زیتون چرب کنید و سپس خمیر را به داخل کاسه منتقل کنید. روی آن را بپوشانید و بگذارید 1 ساعت دم بکشد. بعد ار یک ساعت دستتان را خیس کنید یا از یک لیسک سیلیکونی چرب استفاده کنید و خمیر را به آرامی بلند و روی خودش تا کنید. خمیر را برگردانید تا زیر و رو شود. 

5) مجددا خمیر را ورز دهید:

روی کاسه را بپوشانید و اجازه دهید خمیر به مدت 45 دقیقه ور بیاید. این روند تا زدن را دو بار دیگر تکرار کنید و بعد از هر بار 45 دقیقه دیگر استراحت دهید. 

6) خمیر را فرم دهید:

روی سطحی را به خوبی آرد پاشی کنید سپس خمیر را به آن سطح منتقل کنید و روی خمیر را به مقدار زیاد آرد بپاشید. از دو سوهان نیمکتی که به خوبی آرد پاشی شدند استفاده کنید و خمیر را از اطرافش به دقت ورز دهید تا مربع شکل شود. 

7) خمیر را در فر قرار دهید:

به سطح خمیر فشاری وارد نکنید وگرنه پف می‌کند.  مربع را از وسط نصف کنید و با استفاده از لیسه‌های نیمکتی به آرامی هر نیمه را به شکل نان درآورید و سپس سینی پخت را در طبقه وسط فر بگذارید تا در دمای 450 درجه فارنهایت گرم شود. نان‌ها را به آرامی با آب اسپری کنید. سپس نان‌ها را روی سینی پخت گرم در فر قرار دهید. 25-30 دقیقه بپزید. برای ایجاد یک پوسته ترد و طلایی، پخت با بخار آب بسیار مهم است. برای این کار را یک چدن در پایین‌ترین قفسه فر قرار دهید. هنگام انتقال نان‌ها به فر، 1 فنجان یخ به چدن اضافه کنید. یخ در چند دقیقه اول پخت ذوب و بخار می‌شود.  

نون روغنی

نان روغنی یکی از نان‌های خوش طعم ایرانی است که مانند پنکیک در اکثر واقات در صبحانه استفاده می‌شود. این نان یکی از معروف‌ترین نان‌های تبریز است و به نام غلیچورک می‌شود. این نان بافت نرم و لطیفی دارد و لایه روی آن نسبتا برشته و قهوه‌ای است. مواد تشکیل دهنده این نان عبارت است از: آرد سفید، شیر گرم، آب، کره، تخم مرغ، خمیر مایه، شکر، نمک و کنجد می‌باشد. فرایند تهیه این خمیر باید در درون فر به عمل بیاید. 

نان روغنی

نان بریوش

نان بریوش یک نان فرانسوی است که طعم آن مقداری رو به شیرین می‌رود. بریوش یک خمیر مایه دار است. بر خلاف خمیرهای بدون چربی ساده (نان فرانسوی  یا نان پیتا ) که فقط به آرد، مخمر، آب و نمک نیاز دارند، این خمیر دارای شکر، کره یا روغن، تخم مرغ و شیر یا خامه نیز می‌باشد.  چربی رفتار خمیر را در هر مرحله تغییر می‌دهد و یک لقمه لطیف و یک پوست نرم ایجاد می‌کند. فرایند تهیه این خمیر باید بسیار آرام و با حوصله انجام شود تا نان با بافت بسیار لطیف و کره‌ای در فر به عمل بیاید.  

نان بریوش

نان فسایی

نان فسایی یک نوع نان شیرین محلی است که به نام کماچ فسا معروف است. این نان محلی مطعلق به استان فارس است و از ترکیباتی همچون روغن جامد، پودر قند، وانیل، پودر هل، زردده تخم مرغ، آرد نخود چی، آرد سفید قنادی و زعفران دم کرده تشکیل شده است. این نان بعد از ترکیب مواد با یکدیگر در فر قرار می‌گیرد و قبل از پخت سطح نان را با فرچه زعفران میزنند. این نان شیرین در کنار یک لیوان چایی بسیار دلچسب است. 

انواع نان‌ها

نان فوکاچیا

نان فوکاچیا یک نان ایتالیایی می‌باشد که بافت آن بسیار شبیه به بافت خمیر پیتزا است، شباهت دیگر آن از روی ضخامت شبیه به نان بربری ایرانی است ولی در نان فوکاچیا حالتی ترد در لایه رویی نان دارد که باعث می‌شود در هنگام میل کردن این نان شما اول از همه احساس تردی در رویه نان و بعد بافتی نرم و پفکی را بدست می‌آورید. این نان را می‌توان در کنار انواع مختلف سوپ‌ها و هوموس سرو کرد. 

فوکوچیا

نان فوکاچیا در طعم‌های سیر، آویشن رزماری و... تهیه می‌شود و همه این طعم‌ها ریشه در پخت ابتدایی نان دارد و باعث می‌شود که شما نان مورد علاقه خود را میل کنید. مواد اصلی این نان شامل ترکیبات همچون: خمیرمایه، نمک، روغن زیتون، آرد، آب گرم و برای سطح نان آویشن، روغن زیتون و کنجد استفاده می‌شود. 

نان کتوژنیک

نان  کتوژنیک یک نوع نان سلامت است که از آن از آرد غلاتی همچون بادام و بذر کتان استفاده می‌کند و این آرد را به همراه تخم مرغ، نمک، کره و بکینگ پودر تبدیل به خمیر می‌کنند و آن را در تنور میپزند تا نان کتوژنیک بدست آید. این نان دارای 2 گرم کربوهیدرات خالص است است و معمولا در اکثر رژیم‌های کتو از آن استفاده می‌شود. شکل آن شبیه نان تست است، و همانند نان تست هم تهیه می‌شود. 

نان کتو
انواع نان‌ها

نان سیمیت

سیمیت یک نان با پودر کنجد و دایره‌ای شکل از رایج‌ترین انواع نان‌ها در ترکیه است. این نان که با نام‌های نان شیرینی ترکی، گورک یا کولوری نیز معروف است، معمولا برای صبحانه سرو می‌شود و همیشه حالت حلقه‌ای دارد.

نان سیمیت

سیمیت معمولاً در استانبول به صورت چرخ دستی به فروش می‌رسد و به افرادی که آن را می‌فروشند سیمیتچی می‌گویند. دستور العمل‌های زیادی برای این نان ترکی وجود دارد و برخی از آنها دارای مواد ساده‌ای مانند آرد، آب و مخمر هستند. این نان به شکل پیچک گرد است و روی سطح آن با کنجد پر می‌شود. 

نان پنیری

نان پنیری یک خمیر ساده است که همراه با کره و هر نوع پنیری در تنور یا فر پخت می‌شود. این نان ترکیبی از آرد، مخمر، بکینگ پودر، نمک، مقداری کره، شیر، تخم مرغ، پنیر چدار و پنیر پارمسان است. برای طعم این پنیر می‌توانید از مقداری پودر سیر هم استفاد کنید تا عطرو طعم عالی به نان دهد. خمیر نان پنیری با ترکیب مواد با یکدیگر بدست می‌آید و سپس در قالبی که درون آن یک کاغذ روغنی وجود دارد قرار می‌گیرد و در فر یا تنور پخت می‌شود. بدیهی است که نان پنیری ساندویچ‌های عالی درست می‌کند! یک نان کامل برای صبحانه و یا عصرانه که می‌توانید همراه با ژامبون، تخم مرغ آب پز، سالاد سزار و یا حتی در کنار غذا‌های وعده اصلی سرو کرد. 

نان پنیری

نان آچما

نان شیرینی نرم آچما به سبک ترکی همیشه یکی از نان‌های صبحانه ترکی است. همچنین یک میان وعده خوشمزه است که می‌توانید با یک فنجان چای، کیک ترکی، در تمام طول روز میل کنید. می‌توانید آچما را از وسط نصف کنید و با کره مربا یا عسل، و یا پنیر و گوجه و خیار میل کنید. این نان به همراه آرد، شیر گرم، روغن نباتی، شکر، مخمر، کره، تخم مرغ، کنجد و سیاه دانه تهیه می‌شود. 

نان برساق

نان برساق یه نان محلی کردستانی است که در روغن سرخ می‌شود. این نان از آرد شکر، آب، تخم مرغ، جوش شیرین و روغن تهیه می‌شود. پس از ترکیب مواد با یکدیگر خمیری که بدست می‌آید را به شکل کلوچه‌های کوچک گرد در آورید و آن‌ها را در روغن داغ سرخ کنید. زمانی که رنگ طلایی به خود گرفت آن را از روغن خارج کنید. 

نان بولکی

رول حجیم یک نان ساندویچی است که معمولاً در سراسر نیوانگلند یافت می‌شود. ویژگی آن طراحی گلبرگ و گل رز است. اگرچه برخی از افراد ممکن است این نان‌های ساندویچی را با رول های قیصر اشتباه بگیرند، اما حجیم‌ها به شیرینی آن‌ها نیستند و رول‌های قیصر معمولاً با دانه‌های خشخاش روی آن می‌پاشند.
کلمه bulkie از کلمه لهستانی bulki می‌آید که به یک نان ساندویچی ضخیم اشاره دارد که توسط مهاجران لهستانی در اوایل قرن بیستم به منطقه نیوانگلند آمد.  امروز، رول‌های حجیم معمولاً در ساندویچ‌هایی که با گوشت کباب، کیک‌های غذاهای دریایی، ژامبون، پنیر و سبزیجات پر می‌شوند، استفاده می‌شود، اما به‌عنوان نان برای همبرگر نیز ایده‌آل هستند. 

نکته آخر

در این دوره شما طرز تهیه ۲۰ آیتم شیرینی، دسر و کیک‌ را دریافت می‌کنید. ویدیوی آموزشی و جزوه کلاس بلافاصله پس از خرید دوره در دسترس شما قرار می‌گیرد

دوره شیرینی‌پزی و قنادی آرسس شف

مشاهده دوره

در بحث پیرامون این مقاله شرکت کنید

درباره ما

تیم تحریریه آرسس شف

این مقاله به کوشش تیم تحریریه آرسس‌شف تولید شده است. تیم تحریریه آرسس شف تلاش می‌کند محتوای آشپزی حرفه‌ای را برای فارسی زبانان منتشر کند.

درباره ما بیشتر بدانید

0 دیدگاه

در بحث پیرامون این مقاله شرکت کنید