تهیه بستنی رژیمی با جایگزینهای سالم در خانه
در این آموزش از تهیه بستنی خانگی و رژیمی میگوییم و شما با انواع مختلف بستنیها، طرز تهیه و نکات مهم آن آشنا میشوید. با ما همراه باشید.
مهمترین نکات
- چطور در خانه، یک بستنی حرفه ای درست کنیم؟
- نکات مهم در درست کردن بستنی
- آموزش تهیه بستنی توت فرنگی در خانه
- طرز تهیه بستنی وانیلی خانگی
- دستور تهیه بستنی سنتی زعفرانی
از مهمترین اجزای بستنی، شیر، تخم مرغ، خامه و شکر است. تخم مرغ در نقش پایدار کننده و همچنین جز عوامل قوام دهنده و کشسان کننده بستنی است. افرادی که به تخم مرغ حساسیت دارند، میتوانند به جای تخم مرغ از پودر ثعلب استفاده کند.
در مورد افرادی که حساسیت به شیر دارند میتوان گفت به جای شیر از میوههای یخ زده مانند؛ موز، توت فرنگی، هلو و ... استفاده کنند. برای انسجام بیشتر این میوهها میتوانیم از تکه های خورد شده کیک و بیسکویت نیز در زمان مخلوط کردن و پوره کردن آنها استفاده کنیم.
یکی دیگر از راههای تهیه بستنی برای افرادی که منع مصرف شیر دارند، استفاده از شیر بادام و شیر نارگیل است. میتوانیم شیر بادام یا شیر نارگیل را با میوههای یخ زده ترکیب کنیم. البته کلمه شیر نشان دهنده استفاده از شیر گاو یا گوسفند در تهیه آنها نیست، و شیر بادام و شیر نارگیل با استفاده از آب آشامیدنی و نارگیل یا بادام بدون پوست و خیس خورده و مخلوط کردن طولانی مدت آنها توسط همزن های برقی تهیه میشود. همچنین از دیگر مغزهای آجیل، پودر میوهها به صورت ژلاتین یا پودر میوههای خشک نیز میتوانیم به جای شیر در تهیه بستنی استفاده کرد.
انواع بستنی
بستنیهای خامهای پر کالری و بسیار خوشمزه هستند. با طعم و ترکیبات متنوع که هم از بستنی فروشیها قابل تهیه است و هم میتوانیم آنها را به صورت حرفهای در خانه درست کنیم. پس از بستنیهای خامهای، بستنیهای سنتی، زعفرانی، میوهای، جلاتو و یخی انواع مشهور بستنیها هستند. در ادامه دستورالعمل تهیه آنها را به روش حرفهای مشاهده میکنیم.
بستنی وانیلی خانگی
بستنی وانیلی به عنوان پایه بسیاری از دسرهای معروف و خوشمزه در ترکیب با کیک، ژله، میوه، آبمیوه و... درست میشود. تهیه یک بستنی وانیلی خوشمزه میتواند شروع خوبی برای کسب مهارت در تهیه دسرها باشد.
مواد لازم برای تهیه بستنی وانیلی خانگی
- زرده تخم مرغ بزرگ ۴ عدد
- شکر سفید دو سوم پیمانه
- شیر با چربی ۳ درصد دو پیمانه
- اسانس وانیل یک قاشق چای خوری
- خامه یک پیمانه
- یخ خورد شده نصف پیمانه
دستور تهیه بستنی وانیلی خانگی
- زرده تخم مرغ را با شکر و وانیل مخلوط میکنیم و هم میزنیم:
این مواد را با همزن آنقدر هم میزنیم تا تخم مرغها کف کنند. - شیر را میجوشانیم:
در حین هم زدن تخم مرغها شیر را میجوشانیم. - شیر را با ترکیب زرده تخم مرغ مخلوط میکنیم و هم میزنیم تا سفت شوند:
سپس کمی از شیر جوشیده را کم کم به مخلوط زرده تخم مرغ اضافه میکنیم و در این حین مرتب هم میزنیم. مخلوط را به مابقی شیر روی حرارت اضافه میکنیم تا حدی که سفت شوند هم میزنیم و مخلوط میکنیم. - مواد را از صافی رد میکنیم و درون ظرفی یخ میریزیم:
یک ظرف استیل را درون کاسه بزرگ حاوی یخ قرار میدهیم تا سرد باشد. سپس مواد را از صافی عبور میدهیم و درون طرف استیل میریزیم. - خامه را اضافه میکنیم:
خامه را کم کم به مواد اضافه میکنیم و هم میزنیم. - مواد بستنی را در فریز میگذاریم:
ظرف استیل را درون فریز قرار میدهیم تا زمانی که اطراف ظرف منجمد شود. - مواد بستنی را با هم زن، هم میزنیم و مجدد در فریزر قرار میدهیم:
ظرف استیل را از فریزر خارج میکنیم و درون کاسه یخ قرار میدهیم. سپس با همزن دستی یا برقی به خوبی هم میزنیم تا بافتی کش دار ایجاد شود. - دو مرحله آخر را چند بار تکرار میکنیم:
مواد را مجدد در فریز قرار میدهیم و پس از یخ زدگی در دیواره ظرف آن را هم میزنیم و دوباره در فریزر قرار میدهیم. این روند را چندین بار تکرار میکنیم. - بستنی را در فریزر قرار میدهیم:
در پایان بستنی را به مدت ۶۰ الی ۹۰ دقیقه درون فریزر قرار میدهیم تا آماده شود. - بستنی وانیلی خانگی را سرو میکنیم:
پس از اینکه بستنی آماده شد، آن را به صورت اسکوپی درون ظرف میریزیم با تکههای میوه و سس شکلات و اسمارتیز تزیین و سرو میکنیم.
نکات مهم حین تهیه بستنی وانیلی خانگی
- میتوانیم به جای کاسه بزرگ یخ از دستگاه بستنی ساز استفاده کنیم.
- میتوانیم در کنار شیر و خامه، تکههایی از میوه تازه یخ زده اضافه کنیم.
- هنگامی که ظرف بستنی را در فریزر قرار میدهیم، روی ظرف را با سلفون بپوشانیم.
- زردی رنگ بستنی به دلیل وجود زرده تخم مرغ و طبیعی است. میتوانیم به دلخواه زعفران هم اضافه کنیم.
- برای پخت زرده تخم مرغ، هنگامی که آن را با شیر مخلوط میکنیم به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه روی حرارت ملایم گاز، هم میزنیم.
- تهیه این بستنی وانیلی خوشمزه حدود ۲ ساعت زمان میبرد.
آموزش تهیه بستنی سنتی زعفرانی در خانه
بستنی سنتی زعفرانی ایرانی، با زعفران که از مرغوبترین ادویههای جهان است درست میشود. زعفران طعم دهنده اصلی این بستنی است که علاوه بر رنگ و عطر جذاب، طعم و خواصی بی نظیر به آن میافزاید. تکههای خامه و پسته بخش جدا نشدنی بستنی سنتی هستند.
مواد لازم برای تهیه بستنی سنتی زعفرانی
- شیر پاستوریزه یک لیتر
- شکر سفید ۲۵۰ گرم
- ثعلب ۳۰ گرم
- وانیل ۱ قاشق سوپ خوری
- زعفران ۳ قاشق چای خوری
- گلاب ۳ قاشق چای خوری
- خامه یک قاشق غذاخوری
- پسته یک قاشق غذاخوری
- هل ۵ عدد
دستور تهیه بستنی سنتی زعفرانی
- شکر و ثعلب را مخلوط میکنیم:
شکر را درون یک ظرف میریزیم ثعلب را به آن اضافه میکنیم و هم میزنیم تا با هم مخلوط شوند. - شیر را گرم میکنیم:
شیر را درون ظرفی روی حرارت ملایم گاز قرار میدهیم و گرم میکنیم. - شکر و ثعلب را درون شیر حل میکنیم:
شکر و ثعلب را به شیر در حال جوش اضافه میکنیم و خوب هم میزنیم تا دانههای شکر درون شیر حل شوند. - ترکیب شیر را از صافی عبور میدهیم:
بعد از حل شدن شکر در شیر ظرف را از روی حرارت بر میداریم تا خنک شود. شیر که سرد شد آن را از صافی رد میکنیم. - گلاب، وانیل و زعفران را اضافه میکنیم:
پس از اینکه مواد را از صافی عبور دادیم، به آن گلاب و وانیل و زعفران را اضافه میکنیم و هم میزنیم. میتوانیم به جای وانیل از هل استفاده کنیم. - مواد پایه را درون فریزر قرار میدهیم و هر از گاهی هم میزنیم:
مواد پایه را درون فریزر قرار میدهیم و هر چند ساعت یک بار، قبل از اینکه یخ بزند آن را از فریزر خارج میکنیم و هم میزنیم تا حالت کش دار داشته باشد. پس از ۱۲ ساعت بستنی آماده است. - خامه را درون فریزر قرار میدهیم:
خامه را هم میزنیم، درون ظرف فلزی مسطحی میریزیم و در فریزر قرار میدهیم تا خامه تختهای به وجود بیاید و روی مواد میریزیم. - بستنی سنتی را سرو میکنیم:
پس از اینکه بستنی آماده شد آن را به صورت اسکوپی درون ظرف میریزیم و با خامه و پسته آن را تزیین و سرو میکنیم.
آموزش تهیه بستنی شکلاتی در خانه
اسانس کاکائو در تهیه کیک، دسرف نوشیدنی و همچنین بستنیها بسیار پرطرفدار است. علی الخصوص بین کودکان و نوجوانان این خوراکیها با میزان مختلفی از شکلات و کاکائو بسیار محبوب است. برای تهیه یک بستنی کاکائویی خوشمزه به عنوان میان وعده یک روز تابستانی با ما همراه باشید.
برای آموزش سایر میان وعدها برای فصل تابستان و حتی دیگر فصول دوره آنلاین قنادی آرسس شف را ببینید.
مواد لازم برای تهیه بستنی شکلاتی
- زرده تخم مرغ بزرگ ۴ عدد
- شکر سفید دو سوم پیمانه
- شیر با چربی ۳ درصد دو پیمانه
- اسانس وانیل یک قاشق چای خوری
- پودر کاکائو 1 پیمانه
- خامه یک پیمانه
- تکههای یخ نصف پیمانه
دستور تهیه بستنی شکلاتی
- زرده تخم مرغ را با شکر و پودر کاکائو مخلوط میکنیم و هم میزنیم:
زردههای تخم مرغ، شکر و پودر کاکائو را با همزن آنقدر هم میزنیم تا تخم مرغها کف کنند. - شیر را میجوشانیم:
در حین هم زدن تخم مرغها شیر را میجوشانیم. - شیر را با ترکیب زرده تخم مرغ مخلوط میکنیم و هم میزنیم تا سفت شوند:
سپس کمی از شیر جوشیده را کم کم به مخلوط زرده تخم مرغ اضافه میکنیم و در این حین مرتب هم میزنیم. سپس مخلوط را به مابقی شیر روی حرارت اضافه میکنیم تا حدی که سفت شوند هم میزنیم و مخلوط میکنیم. - مواد را از صافی رد میکنیم و درون ظرفی یخ میریزیم:
یک ظرف استیل را درون کاسه بزرگ حاوی یخ قرار میدهیم تا سرد شود. سپس مواد را از صافی عبور میدهیم و درون طرف استیل میریزیم. - خامه را اضافه میکنیم:
خامه را کم کم به مواد اضافه میکنیم و هم میزنیم. - مواد بستنی را در فریز میگذاریم:
ظرف استیل را درون فریز قرار میدهیم تا زمانی که کنارههای ظرف شروع به یخ زدن کنند.
- مواد را با هم زن، هم میزنیم و مجدد در فریز قرار میدهیم:
ظرف استیل را از فریزر خارج میکنیم و درون کاسه یخ قرار میدهیم، سپس با همزن دستی یا برقی به خوبی هم میزنیم تا بافتی کش دار ایجاد شود. - دو مرحله آخر را چندین بار تکرار میکنیم:
مواد را مجدد در فریز قرار میدهیم و پس از یخ زدگی در دیواره ظرف آن را هم میزنیم و دوباره در فریزر قرار میدهیم. این روند را چند بار تکرار میکنیم. - مواد را در فریزر قرار میدهیم:
در پایان مواد را به مدت ۶۰ الی ۹۰ دقیقه درون فریزر قرار میدهیم تا آماده شود. - بستنی کاکائویی خانگی را سرو میکنیم:
پس از اینکه بستنی آماده شد، آن را به صورت اسکوپی درون ظرف میریزیم با سس شکلات و اسمارتیز تزیین و سرو میکنیم.
آموزش تهیه بستنی توت فرنگی در خانه
اکثر بستنیهای خانگی با آبمیوه آماده می شوند ولی این بار طرز تهیه متفاوتی را به شما میگوییم. با استفاده از خود توت فرنگی و چند ماده دیگر و مهمتر از همه بدون نیاز به دستگاه بستنی ساز و خامه میتوانیم یک بستنی توت فرنگی خوشمزه و رژیمی آماده کنیم.
مواد لازم برای تهیه بستنی توت فرنگی
- توت فرنگی تازه ۱پیمانه سرپر
- پودر شکر یا خاک قند ۵۰ گرم
- شیر پاستوریزه یک و نیم پیمانه
- وانیل نصف قاشق چای خوری
- زرده تخم مرغ ۳ عدد
دستور تهیه بستنی توت فرنگی
- شیر را گرم میکنیم:
شیر را درون شیرجوش میریزیم و روی حرارت ملایم گاز گرم میکنیم. - شکر و وانیل را با شیر مخلوط میکنیم:
پس از اینکه شیر گرم شد، پودر شکر و وانیل را به آن اضافه میکنیم و هم میزنیم تا دانههای شکر به خوبی درون شیر حل شوند. - زرده تخم مرغ را هم میزنیم و به ترکیب شیر اضافه میکنیم:
زردههای تخم مرغ را درون یک ظرف میریزیم و با یک چنگال خوب هم میزنیم. سپس آن را به شیر اضافه میکنیم و مجددا هم میزنیم. - ترکیب را از صافی عبور می دهیم و روی حرارت ملایم هم میزنیم تا سفت شود:
ترکیب شیر را از یک صافی عبور میدهیم. سپس آن را مجدد درون شیرجوش میریزیم و روی حرارت ملایم مدام هم میزنیم تا سفت شود و حالت چسبندگی پیدا کند. - مواد پایه بستنی را درون فریزر قرار میدهیم و چند وقت یک بار هم میزنیم:
مواد را به مدت سه ساعت درون فریزر قرار میدهیم و هر یک ساعت یک بار آن را از فریزر خارج میکنیم هم میزنیم و مجدد درون فریزر قرار میدهیم. - توت فرنگیها را اضافه میکنیم:
توت فرنگیهای تازه را خوب میشوییم و به قطعات کوچک خورد میکنیم و به مواد پایه اضافه میکنیم. سپس با گوشتکوب برقی به خوبی ترکیب میکنیم تا همه بافت آن یکدست شود. - مواد را درون فریز قرار میدهیم:
بستنی توت فرنگی را به مدت یک ساعت درون فریزر قرار میدهیم تا آماده شود. - بستنی توت فرنگی را سرو میکنیم:
پس از یک ساعت بستنی را از فریزر خارج میکنیم و اسکوپ میزنیم و درون ظرف قرار میدهیم. با تکههای توت فرنگی و سس میوهای آن را تزیین و سرو میکنیم.
آموزش تهیه بستنی طالبی در خانه
طالبی میوهای شیرین و آبدار مختص فصل تابستان است. این میوه اولین بار در ایتالیا، فرانسه و الجزایر کاشت شد. سپس به شرق نیز راه پیدا کرد. طالبی از خانواده خیار و کدو است. طالبی تازه و رسیده بوی شیرین و پوست کرم رنگی دارد. این میوه سرشار از ویتامین A و C است که مانع از سرماخوردگی میشود. در ادامه میخواهیم بستنی طالبی را در خانه درست کنیم.
مواد لازم برای تهیه بستنی طالبی
- پوره طالبی ۴ پیمانه
- آب لیموترش تازه یک سوم پیمانه
- عسل طبیعی یک سوم پیمانه
- شکر سفید یک چهارم پیمانه
دستور تهیه بستنی طالبی
- یک طالبی بزرگ را پوره میکنیم:
تقریباً از یک طالبی بزرگ ۴ پیمانه پوره درست میشود. طالبی را پوست میگیریم، به همراه گوشتکوب برقی و یک چهارم پیمانه آب آن را تبدیل به پوره میکنیم. - عسل و شکر را اضافه میکنیم:
عسل و شکر را با هم مخلوط میکنیم و به پوره طالبی اضافه میکنیم. - آب لیمو ترش را اضافه میکنیم:
آب یک لیمو ترش تازه را میگیریم، هستههای آن را جدا میکنیم و به پوره طالبی اضافه میکنیم و هم میزنیم. - پوره طالبی را در قالب میریزیم:
پوره طالبی را خوب هم میزنیم تا مواد یکدست شود. سپس درون قالب میریزیم و در هر قالب یک چوب بستنی قرار میدهیم. - قالب بستنی را در فریزر میگذاریم:
مواد را به مدت یک ساعت در فریزر قرار میدهیم و مطمئن میشویم که خوب سفت شده باشد. - بستنی را از قالب جدا میکنیم:
پس از اینکه مواد در فریزر سفت شد، قالب را به مدت ۲ دقیقه در آب ولرم قرار میدهیم. سپس بستنیها را از قالب جدا میکنیم، میتوانیم برای تلطیف طبع طالبی در آن چند برگ نعنای تازه قرار دهیم یا به جای آبلیمو از آب پرتقال استفاده کنیم.
آموزش تهیه بستنی لیمویی در خانه
مواد لازم برای تهیه بستنی لیمویی
- شیر کم چرب ۲ پیمانه
- شکر سفید ۲ قاشق غذاخوری
- کره بادام زمینی ۱ قاشق غذاخوری
- آب لیمو ترش تازه ۱ الی یک و نیم فنجان
دستور تهیه بستنی لیمویی
- شکر و آب لیمو ترش تازه را با هم مخلوط میکنیم:
شکر و آب لیمو ترش تازه را درون یک ظرف نسبتاً بزرگ میریزیم و خوب هم میزنیم تا با هم مخلوط شوند و دانههای شکر درون آب لیموترش حل شوند. - کره بادام زمینی و شیر را مخلوط میکنیم:
در ظرفی دیگر کره بادام زمینی و شیر را با هم ترکیب میکنیم و برای ترکیب بهتر آن را روی حرارت ملایم قرار میدهیم تا کره بادام زمینی کاملا آب شود. - ترکیب شکر را به شیر اضافه میکنیم:
شکر و آب لیمو ترش را درون ترکیب شیر اضافه میکنیم و خوب هم میزنیم. - مواد را درون قالب میریزیم:
مواد پایه را درون قالبهای مورد نظر میریزیم. - بستنی را یک ساعت در فریزر میگذاریم:
قالبها را یک ساعت درون فریزر قرار میدهیم تا ببندد. - بستنی لیمویی را سرو میکنیم:
پس از اینکه بستنی کاملا منجمد شد با سس لیمو و تکههای لیموی تازه آن را تزیین و سرو میکنیم.
بستنی یخی و ژلهای
بستنیهای یخی و ژلهای، فاقد شیر، خامه و تخم مرغ هستند و میتوانند جایگزین مناسبی برای بستنیهای خامهای باشند. اگر در تابستان، عادت به مصرف بستنی به صورت روزانه دارید، بهتر است بستنیهای پرچرب به صورت هفتهای یک الی دو بار مصرف کنید. برای رفع نیاز خود بقیه روزها را به مصرف بستنیهای یخی با میوه و البته شکری کمتر محدود کنید. مخلوط بستنی و ژله حل شده در آب نیز از جمله موارد مصرفی به خصوص انواع وانیلی آن است. این دسر برای رشد استخوانی کودکانی که علاقه به مصرف شیر و تخم مرغ ندارند مناسب است. علاوه بر آن ژلاتین موجود در ژله برای رشد کودکان مفید است.
نکات مهم در درست کردن بستنی
- خامه یکی از اجزای اصلی تهیه بستنی است. ولی اگر قصد دارید آن را رژیمی تهیه کنید میتوانید به جای آن از ثعلب استفاده کنید. میزان ثعلب مورد نیاز به ازای یک لیتر شیر، حدود ۳۰ گرم است.
- در صورت استفاده از خامههای رقیق برای فرمگیری آنها بهتر است. از پودر خامه نیز استفاده کنیم.
- هنگامی که خامه در بستنی به خوبی شکل می گیرد باید کمی شیر خنک به آن اضافه کنیم تا از چربی خامه کاسته شود.
- استفاده از نانهای بستنی، یکی از روشهای مصرف و سرو آن است. بهتر است در تهیه و سلامت آن دقت کنید و آنها را به صورت تازه و از مکانهای معتبر خریداری کنید.
- در زمان تهیه بستنی بهتر است مراحل آن را پشت سر هم انجام دهید. زیرا توقف در حین کار باعث کاهش انسجام مواد اولیه میشود.
- بستنی را به صورت تازه و به اندازه درست و مصرف میکنید، زیرا نگهداری از آن و آب شدن و مجدداً یخزدگی آن، کیفیت، فرم و بافت آن را تغییر میدهد.
چطور در خانه، یک بستنی حرفه ای درست کنیم؟
آیا به یک خوراکی هیجان انگیز و کامل برای روزهای داغ تابستان نیاز دارید؟ تیم آشپزی تخصصی آرسس شف همه ترفندهای لازم برای درست کردن یک بستنی حرفهای را در اختیار شما قرار میدهد.
1. به پایه بستنی استراحت می دهیم:
مگی نوبل، دستیار آشپزی Taste of home می گوید: هنگام تهیه بستنی در خانه، صبر و حوصله خیلی مهم است. بهتر است بعد از درست کردن مواد پایه، سریع سراغ بستنی ساز نرویم و به مواد استراحت دهیم و آن را یک شب در یخچال بگذاریم تا بافت و کیفیت ترکیب نهایی را بالا ببریم.
2. از مواد اولیه با کیفیت استفاده میکنیم
مگی نوبل درباره استفاده از مواد اولیه میگوید: بستنی شما به خوبی مواد اولیهای است که برای درست کردن آن به کار بردید. پس وقتی میخواهیم بهترین بستنی وانیلی را درست کنیم، کیفیت وانیل مصرفی را بالا میبریم. این نکته فقط در خصوص وانیل صدق نمیکند و در صورت امکان باید از میوههای تازه، خامه لطیف و با کیفیت و... استفاده کنیم.
3. از کریستالی شدن بستنی پیشگیری میکنیم:
یکی از مشکلات بستنی خانگی این است که احتمال کریستالی شدن بافت آن نسبت به بستنیهای آماده بیشتر است. برای پیشگیری از این اتفاق لازم است به اندازه کافی از شیرین کنندهها استفاده کنیم. شکر و سایر شیرین کنندهها مانع از ایجاد بافتهای کریستالی میشوند. پس هیچکدام از آنها را به دلخواه حذف نمیکنیم و کاملا مطابق با دستورالعمل پیش میرویم. جیمز شیند، معاون سردبیر آشپزی توصیه میکند برای نتیجه بهتر، یک چهارم از شکر مورد نیاز برای هر پایه بستنی را با شربت ذرت جایگزین کنیم.
4. از تخم مرغ استفاده کنیم:
پگی وودوارد، متخصص بستنی خانگی معتقد است، راز یک بستنی خانگی حرفهای این است که یک کاستارد (ترکیب شیر یا خامه با زرده تخم مرغ) یخزده درست کنیم. تفاوت بین مواد پایه و کاستارد در استفاده از تخم مرغ است. پگی توضیح میدهد که پس از آزمایشها و تست مزههای زیادی، متوجه شدم که استفاده از تخم مرغ کلید بستنی لطیف و خامهای در خانه است.
5. از مواد غذایی مدرن استفاده کنیم:
پگی در خصوص استفاده از مواد غذایی مدرن و غیر سنتی میگوید: چیزی که باعث محبوبیت اسکوپهای بستنیهای تجاری میشود، مواد مدرنی مانند ژلاتین، پکتین نشاسته و... است. که بافتی غنی و لطیف به بستنیهای مورد علاقه ما میبخشد. ممکن است این مواد غذایی به راحتی در دسترس همه نباشد. میتوانیم برای بستنی خانگی از مربا، ژله و حتی پودینگ استفاده کنیم. پس اگر در دستورالعمل یک بستنی، پودینگ، ژله یا ژلاتین جز مواد اولیه مورد نیاز بود، دست از کار نمیکشیم.
6. خامه را با شیر ترکیب میکنیم:
کاترین وارد، مدیر آماده سازی مواد اولیه در آشپزخانه، میگوید: درست است که خامه غلیظ، به نظر غنیترین و خوشمزهترین گزینه برای بستنی است، اما میتواند یک لایه چربی روی زبان به جا بگذارد.
برای جلوگیری از این، کاترین پیشنهاد میکند خامه غلیظ را با شیر جایگزین کنیم یا به طور نصف، نصف با شیر مخلوط کنیم تا همان نتیجه دلپذیر را بدون احساس چربی روی زبان به وجود آوریم.
7. بدون بستنی ساز میتوانیم بستنی درست کنیم:
برای تهیه بستنی خانگی نیازی به ابزار و وسایل پیشرفته یا فانتزی نداریم. تمام چیزی که لازم داریم یک ظرف کریستالی نشکن ۱۳*۹ و یک همزن دستی است. هر بار پس از سرد شدن مواد پایه آن را با همزن دستی هم میزنیم و مجدد ۳۰ دقیقه در فریزر قرار میدهیم و مجدد آن را از فریز خارج میکنیم و هم میزنیم. این روند را آنقدر تکرار میکنیم تا زمانی که مواد به قوام برسد. در ادامه راهنمای کامل تهیه بستنی بدون بستنی ساز را مشاهده میکنیم. کاترین میگوید، برای این روش به سه روز زمان نیاز داریم. پس بهتر است تا هنگامی که بافتی نرم و تازه دارد از طعم آن لذت ببریم.
8. همه چیز را سرد نگه میداریم:
هنگامی که دستورالعمل تهیه بستنی خانگی را اجرا میکنیم بهتر است دمای ظروف و مواد اولیه پایین و در واقع سرد باشند. شانون نوریس، مدرس ارشد غذا، همیشه بستنی را در ظروف سرد سرو میکند و میگوید: با این کار به جای ذوب شدن در یک ظرف با دمای محیط، همچنان منجمد باقی میماند تا صرف شود.
9. بستنی سفت را قبل از صرف به آرامی نرم میکنیم:
اگر بستنی آنقدر منجمد و سفت شد که هنگام صرف آن به مشکل داشتیم، به جای استفاده از ماکروویو یا منتظر نشستن در دمای اتاق، بهتر است آن را به مدت ۲۰ دقیقه در یخچال قرار دهیم تا به آرامی نرم شود و بافت لطیف و منسجم خود را از دست ندهد. یک نکته مهم دیگر در خصوص سرو استفاده از یک قاشق مناسب است.
مصرف بستنی برای چه کسانی ضرر دارد؟
شیرینی و چربی زیاد بستنیها، آنها را به دسرهای پرخطر برای بیماران تبدیل میکند. خامه و شیر پرچرب علاوه بر طعم دلپذیر باعث دوام بیشتر و کیفیت بالاتر بستنیها میشود. اما مصرف مداوم این دسر خوشمزه برای بسیاری از بیماران مضر است. بستنی هیچ گونه فیبری برای سلامت دستگاه گوارش ندارد. به همین دلیل با اضافه کردن میوهها باعث افزایش فیبر در میشویم. بسیاری از بستنی فروشیها از شربت ذرت برای شیرینی محصولات خود استفاده می کنند و این نوع شیرین کننده از جمله مضرترین انواع شیرین کننده است.
هشدار برای افراد پر خطر!
افرادی که به بیماریهای گوارشی مانند: اسهال، سندروم روده تحریک پذیر، کرون و دیگر انواع آن مبتلا هستند باید از مصرف بستنی با شیر یا شیرینی زیاد خودداری کنند. زیرا این مواد میزان التهاب دستگاه گوارش، اسهال و دردهای شکمی را افزایش میدهد. بهتر است بستنی را در منزل و با استفاده از انواع میوه تازه تهیه کنیم. بستنیها با طعمهای میوهای در مغازههای مختلف یافت می شوند، اما این دلیلی بر استفاده از تکههای میوه در آنها نیست! بلکه در تهیه این بستنیها فقط از اسانس میوه استفاده میکنند. همچنین پزشکان به بیماران مبتلا به کبد چرب توصیه می کنند، از مصرف بستنیهای پرچرب و بسیار شیرین خودداری کنند زیرا این بستنی ها قند بالا دارند و تبدیل آنها در بدن به چربی باعث ایجاد آسیب بیشتر به کبد آنها می شود.
بهتر است پس از مصرف بستنی سعی کنید به مدت ۳۰ الی ۴۵ دقیقه پیادهروی کنید تا مقداری از کالری مصرفی بدن خود را متعادل کنیم. همچنین بهترین زمان برای مصرف آن نیز ظهر یا عصر است تا بدن بتواند قند خون را تا قبل از زمان خواب به حد متعادل برساند.
در پایان
روش تهیه بستنی به صورت حرفهای با مواد اولیه سالم و با کیفیت را بررسی کردیم. در تهیه این بستنیهای خانگی ضمن حفظ طعم و کیفیت، مواد اولیه آنها را مطابق با رژیم و حساسیتهای غذایی شخصی جایگزین میکنیم و از انواع بستنیهای کاکائویی، وانیلی، میوهای، جلاتو، سنتی زعفرانی، یخی و… در روزهای داغ تابستان لذت میبریم. برای تهیه انواع بستنی و دسرهای حرفهای در خانه با آموزشهای آنلاین آرسس شف همراه ما باشید.
آموزشهای آنلاین آشپزی آرسس شف
در آموزشهای آنلاین آرسس شف با دستور پخت و تهیه انواع غذا ایرانی و ملل آشنا خواهید شد و به این ترتیب بدون حضور فیزیکی و صرف وقت زیاد تمام نکات موبوط به آموزش حرفهای آشپزی را فرا میگیرید. در این لینک با دورههای آنلاین و متنوع آشپزی بیشتر آشنا شوید.
دورههای آنلاین آرسس شف
0 دیدگاه
در بحث پیرامون این مقاله شرکت کنید