خواص دمنوش آویشن
آویشن که با نام دیگر آزربه نیز از آن یاد میشود، گیاهی از خانواده نعناعیان است که در جهان بیش از 350 گونه از آن را پیدا کردهاند. در کشور ما هم حدود 14 نوع آویشن پیدا میشود.
مهمترین نکات
- خواص دمنوش آویشن برای درمان انواع بیماری
- خواص دمنوش آویشن برای حنجره
- بهبود گردش خون با خواص دمنوش آویشن زعفرانی
- خواص چای دمنوش آویشن خانگی
- تهیه دمنوش آویشن، پونه و نعناع

خواص دمنوش آویشن برای درمان انواع بیماری
شاید از تمام خواص دمنوش آویشن با خبر نباشیم، ولی همه میدانیم گیاه آویشن پرخاصیت است. دمنوش آویشن از بهترین دمنوشهایی است که برای انواع بیماریهای عفونتی و ویروسی مفید میباشد. آویشن از قدیمیترین و پرخاصیتترین دمنوشهای دنیا است. کاربردهای آویشن فقط به این موارد محدود نیست. از آویشن به عنوان یک ادویه در غذاها هم استفاده میشود.
آویشن که با نام دیگر آزربه نیز از آن یاد میشود، گیاهی از خانواده نعناعیان است که در جهان بیش از 350 گونه از آن را پیدا کردهاند. در کشور ما هم حدود 14 نوع آویشن پیدا میشود. این موضوع نشان میدهد که ما هنوز خیلی چیزها را از آویشن نمیدانیم. در این مطلب از آرسس شف قصد داریم به بررسی خواص این نوشیدنی، بپردازیم و طرز تهیه آن را آموزش دهیم.

خواص دمنوش آویشن برای حنجره
شما میتوانید دمنوش آویشن را برای رفع التهاب حنجره و لوزهها بنوشید. مشکل التهاب به خصوص در زمستان به علت سرما خوردگی و فصل بهار برای حساسیتهای فصلی، بسیار آزاردهنده است. نوشیدن دمنوش گرم آویشن در کنار تنفس بخور گیاه آویشن، از راههای خوب برای تسکین التهاب مجاری تنفسی است.

طرز تهیه و مصرف دمنوش آویشن
برای اینکه از خواص دمنوش آویشن برای درمان مشکلات حنجره استفاده کنید تنها کافی است تا دو لیوان آب را بجوشانید و پس از آن نیم استکان پودر آویشن خشک را به آن اضافه کنید. سپس اجازه دهید تا به مدت بیست دقیقه دمنوش با زیر کم بجوشد. بعد اجازه دهید تا دمنوش کمی خنک شود تا بنوشید.
دمای مناسب برای استفاده از دمنوش آویشن
مصرف دمنوش سرد تاثیر کمتری برای درمان بیماری دارد، اما استفاده از نوشیدنی داغ هم میتواند موجب آسیب جدی به مری و حنجره شما شود. دمای مناسب برای صرف دمنوشها و نوشیدنیهای گرم، دمایی است که پس از کاهش دما از دمای جوش، نوشیدنی گرم به دمایی میرسد که دیگر از آن هیچ بخاری بلند نمیشود.

بهبود گردش خون با خواص دمنوش آویشن زعفرانی
نکته مهمی که لازم است قبل از بررسی خواص دمنوش زعفرانی به آن اشاره کنیم این است که نه تنها درباره آویشن بلکه در رابطه با هر گیاه خوراکی شما میتوانید آن را با سایر گیاهان ترکیب و از انواع چای گیاهی استفاده کنید. اینکه شما گیاهانی را انتخاب کنید که با هم سازگاری داشته باشند، در طب سنتی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است زیرا در صورتی که سازگاری وجود نداشته باشد، ممکن است خواص یکدیگر را خنثی کنند. البته در بعضی از موارد نیز شما با عوارض جدی روبهرو خواهید شد.
به طور کلی زعفران گیاهی است که یک ترکیب بسیار مناسب برای استفاده در دمنوش آویشن است و میتواند نتایج موثری در سلامت شما داشته باشد. استفاده از خواص دمنوش آویشن به همراه زعفران علاوه بر خواصی که در قسمتهای قبلی برای دمنوش آویشن گفته بودیم شامل مواردی مانند تسکین درد، دردهای قاعدگی، تحریک اعصاب، خونسازی و بهبود گردش خون است. طرز تهیه نیز بسیار آسان است. تنها کافی است مقدار کمی زعفران ساییده شده را به پودر آویشن خود اضافه کنید و در نهایت دمنوش خود را میل کنید.
خواص دمنوش آویشن برای رفع علائم سرماخوردگی
برای تهیه دمنوش آویشن برای سرماخوردگی تنها کافی است که پس از دم کردن دمنوش، عسل را به آن اضافه کنید. اما برای دم کردن دمنوش، نزدیک به یک قاشق چایخوری آویشن خشک و یا 6 برگ تازه از آن را در آب جوش دم کنید. به طور معمول 10 دقیقه برای این مرحله مناسب است.
حالا به اندازه یک قاشق غذاخوری به آن عسل اضافه کرده و هم بزنید. سپس آهسته دمنوش را از صافی عبور دهید. عسل از اصلیترین و قدیمیترین غذاهای انسان است که از زمانهای بسیار قدیم رواج داشته است. عسل میتواند در کاهش علائم سرفههای حاد ناشی از عفونتهای دستگاه تنفسی نقش موثری داشته باشد. در کتاب آسمانی قرآن خداوند به انسانها اطلاع میدهد که در این ماده خوراکی شفا از بیماری قرار دارد.

موارد احتیاطی و منع مصرف دمنوش آویشن
با وجود خواص دمنوش آویشن ما باید به موارد منع مصرف نیز توجه ویژهای داشته باشیم. مصرف بیش از حد آویشن یا عصاره آن در دوران بارداری میتواند احتمال سقط جنین را به طرز قابل توجهی افزایش دهد. پیشنهاد میکنیم که خانمهای باردار تا حد امکان از مصرف دمنوش آویشن خودداری کنند.
بر اساس نتایج آخرین تحقیقات انجام شده، مشخص شد که گیاه آویشن میتواند روند انعقاد خون را به تاخیر بیندازد. بنابرین افرادی که عمل جراحی پیش رو دارند، بهتر است از 2 هفته قبل از عمل جراحی، از آویشن استفاده نکنند. استفاده از آویشن را به مبتلایان بیماریها و اختلالات غده تیروئید به هیچ عنوان توصیه نمیکنیم. همچنین برخی از اشخاص ممکن است به آویشن و محصولات آن حساسیت داشته باشند. در این صورت نباید از خواص دمنوش آویشن به شکل خوراکی یا موضعی استفاده کنید.
تهیه دمنوش آویشن، پونه و نعناع
خواص دمنوش آویشن در درمان سرماخوردگی و دردهای دوران قاعدگی نقش بسیار مهمی دارد. این دمنوش برای فصل پاییز و زمستان گزینهای مناسب به شمار میآید. میتوانید در کنار مصرف دمنوش آویشن، از پونه و نعناع نیز استفاده کنید.
از جمله خواص دمنوش آویشن، نعناع و پونه میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- رفع سنگینی معده
- کمک به حل مشکلات کبدی
- ایجاد حس آرامش
- کمک به رفع بیماریهای گوارشی
- درمان اسهال

خواص چای دمنوش آویشن خانگی
برای استفاده از خواص دمنوش آویشن میتوانید آن را به دو شکل مورد استفاده قرار دهید. یکی خرید دمنوش به صورت آماده و یا تهیه دمنوش با استفاده از آویشن تازه. برای دم کردن یک لیوان بزرگ از چای آویشن میتوانید مراحل زیر را طی کنید:
- 5 تا 7 شاخه آویشن تازه و تمیز تهیه کنید
- نصف یک لیموی تازه
- به میزان یک قاشق چایخوری عسل طبیعی
- آب فیلتر شده یا قلیایی به مقدار لازم
ابتدا آویشن و آب را داخل یک قوری مناسب بریزید. سپس آب لیمو را گرفته و آن را داخل قوری بریزید. میتوانید در این مرحله پوست هم اضافی کنید. اجازه دهید قوری به مدت پنج دقیقه بر روی حرارت غیر مستقیم دم بکشد. قوری را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید مقدار کمی خنک شود. زمانی که چای به دمای قابل نوشیدن رسید آن را از فیلتر رد کنید و سعی کنید عسل را به خوبی هم بزنید.

استفاده از آویشن در پخت غذا
شما میتوانید از آویشن در غذاهای مختلفی استفاده کنید. به طور کلی آویشن در بین طعمدهندههای غذا از بهترین گزینهها به شمار میآید.
نکته مهمی که باید بدانید این است که آویشن طعمی غالب در غذا بگیرد، اما در عین حال باعث تلخی غذا نشود. اگر این نکته را رعایت کنید میتوانید هم از غذا و هم از عطر آویشن لذت ببرید. از جمله بهترین مواد غذایی که آویشن میتواند مکمل آنها باشد، میتوانیم به گوشت چرخکرده یا برشته شده، سبزیجات یا ماهی، انواع سوپ و پیتزا اشاره کنیم. این گیاه علفی و معطر کاربرد دارویی بسیار زیادی دارد و از آن در صنایع غذایی مانند پیتزا، پاستا، پنیر، ماهی، لیکور و ذرت مکزیکی به مقدار فراوانی استفاده میشود.
آویشن؛ گیاهی پرکاربرد در تاریخ طب سنتی
در طب سنتی ایران و جهان، آویشن یک جایگاه کلیدی در درمان بیماریهایی مثل سرماخوردگی دارد. در روایات مختلف از این گیاه با عنوان صعتر یاد شده است. برای پیدا کردن گونههای مختلف آویشن در ایران، باید به مناطق کوهستانی به خصوص کوهپایههای فریدونشهر و شهرستان اقلید مراجعه کنید. اگر در تهران زندگی میکنید میتوانید در کوهپایههای شهر دماوند هم آویشن خودرو را پیدا کنید.

آرسس شف علاوه بر برگزاری کلاس آشپزی حضوری و دوره آنلاین آشپزی، اطلاعات مفید آشپزی ایران و جهان را منتشر میکند.
مطالب مرتبط را بخوانید
انواع دمنوش (بررسی 25 دمنوش محبوب و خواص آنها)، بهترین دمنوشها برای نفخ شکم، دمنوش برای سرماخوردگی، خواص دمنوش نعناع، خواص دمنوش پونه، خواص دمنوش به لیمو، خواص دمنوش رازیانه، خواص دمنوش به، خواص دمنوش بابونه، دمنوش دارچین، دمنوش رزماری، معرفی انواع چای و خواص آن، همه چیز درباره قهوه.
مقالات آشپزی
مطالب آشپزی جدیدی به صورت روزانه در این وبلاگ در حال انتشار است که پیشنهاد میکنیم از صفحه وبلاگ آن را پیگیری کنید. اگر به بررسی روزانه وبلاگ آشپزی آرسس شف علاقه ندارید، میتوانید در خبرنامه ایمیلی ما عضو شوید تا خلاصهای از این مقالات را برای شما ایمیل کنیم.
عضویت در خبرنامه ایمیلی
برای عضویت در خبرنامه ایمیلی آرسس شف روی لینک زیر کلیک کنید و در صفحه جدید ایمیل خود را وارد کرده و عضویت را بزنید.
خبرنامه ایمیلی
3 دیدگاه
در بحث پیرامون این مقاله شرکت کنیدطرز تهیه کاپوچینو خانگی ☕️ | کاپوچینو 4لایه 😯 نوشیدن پرطرفدار | آرسس شف
طرز تهیه آیس کافی پرتقالی | ترکیب جذاب طعم تلخ قهوه با سیروپ پرتقال | آرسس شف
انواع دمنوش ☕️ | معرفی 25 دمنوش گیاهی و خواص آنها | آرسس شف